Oaza Car Care

SCHIMB KIT AMBREIAJ CLUJ

Inainte de a ne intreba de ce oare aceasta componenta numita ambreiaj trebuie inlocuita , trebuie sa ii intelegem importanta sa in arhitectura masinii. Totodata trebuie sa intelegem modul in care masinia functioneaza si mai ales ce importanta au pedalele, volanul si schimbatorul .

Trebuie sa stim ca in general doar masinile cu cutie manuala dispun de ambreiaj, la masinile cu cutie automata aceasta nu mai exista, exceptie fiind anumite masini cu cutie automata robotizata.

Schimb kit ambreiaj

Crezi ca te lasa ambreiajul ? Vino la OAZA CAR CARE sa facem devizul masinii !

Schimb kit ambreiaj cluj

Volanul este componenta care ne ajuta sa ne pastram directia de mers.

Acceleratia (pedala) se utilizeaza in momentul in care ne dorim sa marim viteza de mers.

Pedala de frana o utilizam in momentul in care ne dorim sa oprim, sa stationam sau sa reducem viteza de mers.

Pedala de ambreiaj dupa cum cartile de specialitate o spun se foloseste in momentul in care schimbam viteza sau in momentul in care pornim masina. Ambreiajul asigura o functionare optima a masinii. Acesta permite schimbarea vitezelor. In momentul condusului trebuie sa fim foarte atenti cand utilizam aceasta pedala, deoarece ca toate componentele masinii si acveasta se poate uza in timp.
La multe masini care au peste 80 000 km se intalneste destul de des defect la sistemul de transmisie (kitul de ambreiaj.)

Ce rol are ambreiajul?
Cuplarea si decuplarea transmisiei de mototr este realizata cu ajutorul ambreiajului. Cand este calcata pedala de ambreiaj , are loc decuplarea.

Stilul de condus al fiecarei persoane influienteaza intr-o maniera foarte mare uzura ambreiajului. Cu cat stilul de condus este mai agresiv cu atat mai repede se va produce uzura acestuia astfel rezultand inlocuirea ambreiajului.

Ce se intelege prin ,,patinerea ambreiajului”?

Daca turatia motorului creste dar viteza masinii nu creste in aceeasi maniera sau creste cu efect intarziat inseamna ca exista patinare. Defectiunea acestuia se poate observa in momentul in care se foloseste o treapta mai inalta de viteze. In mod normal discul de ambreiaj impreuna cu volanta-placa de presiune trebuie sa se roteasca de odata .

Service-ul auto OAZA CAR CARE va pune la dispozitie atat verificarea cat si inlocuirea, repararea acestuia.

Semne ca ambreiajul poate sa cedeze

1. Pedala de ambreiaj este mai moala
2. Masina intra foarte greu in treapta I si in celelalte trepte de viteza.
3. Msina va scoate un fum albicios.
4. Viteza e constanta desi masina se va tura.
5. Maina se tureaza mai mult in demaraj

In momentul in care realizati ca aveti oricare dintre problemele enumerate mai sus este de preferat sa va prezentati cat mai repede intr-un service auto autorizat pentru schimbul kitului de ambreiaj. Inlocuirea kitului de ambreiaj este necesara pentyru evitarea altor probleme care ar putea sa apara, ca imobilizarea masinii.

Schimb Kit Ambreiaj Cluj – Oaza Car Care

In momentul de fata, Oaza Car Care efectueaza schimburi de kituri de ambreiaj pentru mai multe marci auto. 

Cele mai des intalnite schimburi de ambreiaj pe care colegii nostri le-au efectuat sunt:

SCHIMB KIT AMBREIAJ Cluj

marci de masini