You are currently viewing 10 sfaturi pentru a păstra masina într-o stare bună de funcționare
10-sfaturi-pentru-a-pastra-masina-intr-o-stare-buna-de-functionare

10 sfaturi pentru a păstra masina într-o stare bună de funcționare

intretinere masina

Întreținerea mașinii dumneavoastră este importantă pentru ca aceasta să funcționeze bine și să dureze mai mult. 

Iată 10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă păstrați mașina în stare bună.

1. Asigurați-vă că respectați programul regulat de întreținere

2. Schimbați regulat uleiul și filtrele

Păstrarea mașinii în stare bună înseamnă schimbarea regulată a uleiului și a filtrelor. Acest lucru va ajuta la menținerea bunei funcționări a motorului și va preveni reparațiile costisitoare pe parcurs.

3. Inspectați anvelopele și asigurați-vă că sunt umflate corespunzător.

Păstrarea mașinii tale în stare bună înseamnă să păstrezi anvelopele umflate corespunzător. O anvelopă umflată corespunzător va ajuta la prevenirea uzurii suspensiei și va oferi, de asemenea, o economie de combustibil mai bună. Iată ce trebuie sa urmaresti:

  • Verificați regulat presiunea anvelopelor.
  • O anvelopă umflată corespunzător va avea o citire a presiunii de aproximativ 30 psi. Dacă presiunea este scăzută, mergeți mai departe și umflați anvelopa la nivelul corect.
  • Verificați dacă există anvelope chele sau uzate.
  • Dacă observați anvelope chele sau uzate, înlocuiți-le cât mai curând posibil. 

4. Verificați frânele și asigurați-vă că acestea funcționează corect.

Dacă mașina dvs. are o problemă cu frânele, este important să le verificați mai întâi. Asigurați-vă că plăcuțele de frână sunt în stare bună, că lichidul de frână este plin, iar cablurile de frână nu sunt sfărâmate sau rupte. Dacă frânele nu funcționează corect, este posibil să trebuiască să le înlocuiți.

5. Păstrați rezervorul de benzină plin pentru a evita coroziunea.

Păstrarea rezervorului de benzină al mașinii pline poate ajuta la evitarea coroziunii. Atunci când rezervorul de benzină este plin, gazul este comprimat și este mai puțin probabil să provoace coroziune.

6. Inspectați sistemul de evacuare pentru a vedea dacă există scurgeri.

Este important să vă păstrați mașina în stare bună inspectând sistemul de evacuare pentru scurgeri. Dacă observați o scurgere, reparați-o cât mai curând posibil pentru a evita daune suplimentare.

7. Curățați mașina în mod regulat pentru a preveni ruginirea.

Menținerea mașinii curate este una dintre cele mai bune modalități de a preveni rugina. Nu numai că o mașină curată va arăta mai bine, dar va rezista și la coroziune și își va menține integritatea structurală. Urmați aceste sfaturi pentru a vă păstra mașina curată și fără rugină:

  • Folosiți un aspirator pentru a curăța în mod regulat interiorul și exteriorul mașinii dvs.
  • Ștergeți toate suprafețele cu o cârpă pentru a îndepărta praful și murdăria.
  • Folosiți un degresant pentru a curăța suprafețele mașinii dvs. la care este greu de ajuns, cum ar fi partea inferioară a trenului de rulare și locașurile roților.
  • Clătiți
  • Ceruiți mașina în mod regulat pentru a proteja vopseaua.

Ceararea regulată a mașinii va ajuta la protejarea vopselei de decolorare și exfoliere. Dacă nu vă ceruiți mașina, razele UV ale soarelui vor deteriora vopseaua în timp.

8. Înlocuiți imediat orice piese uzate.

Dacă observați orice piese auto uzate la mașina dumneavoastră, înlocuiți-le imediat. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați mașina în stare bună și să preveniți reparațiile costisitoare pe parcurs.

9. Duceți-vă mașina la un mecanic auto pentru verificări regulate.

Păstrarea mașinii în stare bună este importantă nu numai pentru valoarea estetică pe care o oferă, ci și pentru siguranța pe care v-o oferă dvs. și celorlalți pe drum.

10. Alte sfaturi pe langa cele 10

Faceți-vă inspecta mașina în mod regulat de către un mecanic. Un control regulat va ajuta la identificarea timpurie a oricăror probleme și va asigura corectarea acestora înainte de a deveni probleme mai mari.

Evitați să folosiți reparații ieftine. Reparațiile ieftine pot duce adesea la probleme mai mari pe parcurs și este posibil să nu rezolve nici măcar problema care a cauzat problema inițială în primul rând.

Întreținerea mașinii dumneavoastră este importantă pentru ca aceasta să funcționeze bine și să dureze mai mult timp. Urmați aceste sfaturi!

Sursă foto: Shutterstock.com

ulei si filtre

Lasă un răspuns