6 semne că mașina ta are nevoie de repararea suspensiei

Cuprins

Toate masinile sunt alcatuite din parti diferite, iar aceste parti (elemente) trebuie sa functioneze in parametrii optimi pentru a putea asigura o calatorie sigura. Folosirea unei masini care are piese deteriorate sau care nu functioneaza optim, va face ca aceasta sa fie foarte greu de controlat putand duce la accidente pe sosea.
Sistemul de suspensie al unei masini desi este foarte important este de multe ori neglijat. Sistemul de suspensie al masinii permite arcurilor si amprtizoarelor sa absoarba energia denivelarilor pentru a asigura un condus lin. Sistemul de suspensie are grija totodata de miscarile masinii cauzate de viraje si franare. Acesta trebuie reparat cat mai repede cu putinta, atunci cand sesizati unul dintre semnele de mai jos. Cu cat reparatia se va face mai repede, cu atat mai repede puteti profita de o calatorie cu masina lina si sigura.

Mașina ta se lasa in momentul in care trece peste o denivelare

Cea mai simpla forma de a determina starea sistemului de suspensie al masinii este de a observa cum se comporta masina in momentul in care trece peste o denivelare. Daca partea din fata a masinii se lasa atunci cand franati si continua sa sara dupa ce se trece peste denivelare este un semnal de alarma cum ca sistemul de suspensie va ceda.
Pe masura uzurii sistemului de suspensie, trebuie sa va asteptati ca abilitatea unei masini de a se opri in cazul unei franari va scadea. Conducerea unei masini cu un sistem de suspensie uzat va compromite comfortul si siguranta pasagerilor.
Rețineți că unul dintre cele mai mari roluri ale sistemului de suspensie este acela de a atenua denivelările de pe șosea pentru a vă asigura că rămâneți confortabil la volan. Dacă nu mai simțiți acest lucru, este posibil ca amortizoarele din sistemul dumneavoastră de suspensie să fie deteriorate.

Mașina ta produce zgomote ca de pocnituri atunci când este în mișcare

Masina este alcatuita din piese diferite care in momentul in care sunt in miscare produc sunete. Daca se observa scartaituri si pocnituri neobisnuite in momentul in care se trece peste o denivelare, este un semn al defectiunii sistemului de suspensie. Sistemul de suspensie actioneaza ca un amortizor de socuri acesta capteaza schimbarea de energie cand se trece peste denivelari. Cand nu se mai poate absorbi socul produs de denivelari, vor aparea zgomote ciudate.

Volanul dumneavoastră vibrează

Directia masinii este controlata de catre sistemul sau de directie impreuna cu volanul. Această parte a vehiculului convertește comenzile dumneavoastră de rotație în mișcări de pivotare a roții față a vehiculului. Fără un volan complet funcțional, vă va fi greu să conduceți.
Trebuie sa acordati o mare atentie modului in care functioneaza volanul. Daca acesta tremura sau vibreaza in exces sau nu ne mai poate controla cu usurinta, mai mult ca sigur sistemul de suspensie al masinii necesita reparatii.

Mașina dumneavoastră trage într-o parte

Structura unei masini urmareste sa echilibreze greutatea pe ambele parti, indifeerent cat de neuniform este drumul pe care circula masina.Datorita numarului de roti pe care masina le are, nu trebuie sa fie probleme in momentul in care masina se afla in curbe sau pe drum drept. Daca observati ca masina dumneavoastra trage intr-o parte inseamna ca ori alinierea rotilor nu este bunaori ca amortizoarele au nevoie de reparatii.
Dacă problema persistă chiar și după ce ați verificat alinierea, este posibil ca vinovatul să fie un sistem de suspensie deteriorat.
În legătură cu aceasta: Este periculos să conduci cu o aliniere proastă?
Pentru a confirma, căutați orice semne de deteriorare pe brațele de control, articulațiile sferice și amortizoarele sistemului dvs. de suspensie. Dacă observați probleme în aceste zone, apelați imediat la un mecanic profesionist.

Observați o uzură excesivă sau neuniformă a anvelopelor

Dacă ați observat că anvelopele de pe o parte a mașinii dvs. par din ce în ce mai uzate, trag în lateral sau se simt deloc nealiniate, este posibil să aveți nevoie de o verificare a suspensiei dvs. Dacă suspensia dvs. este slăbită sau uzată, acest lucru va exercita probabil o presiune mai mare pe o parte a mașinii, ceea ce duce la o uzură neuniformă.
Prin urmare, uzura excesivă a anvelopelor este un lucru la care trebuie să fiți atenți în mod regulat.

Descoperi semne vizibile de deteriorare

Contrar credinței populare, nu trebuie să fii un mecanic expert pentru a determina starea sistemului de suspensie al mașinii tale. Semnele vizibile de deteriorare a mașinii (cum ar fi o zgârietură sau o adâncitură pe caroserie) după ce ai lovit o groapă, o bordură sau un alt obiect ar putea fi semnul că trebuie să mergi să îți faci o verificare a mașinii.
O lovitură puternică a mașinii este ceva ce poate provoca cu ușurință daune la suspensie, așa că, dacă simțiți oricare dintre semnele de mai sus, vizitați un mecanic.
De asemenea, să te duci sub mașină și să verifici amortizoarele este de obicei suficient pentru a evalua dacă sistemul de suspensie al mașinii tale mai funcționează bine sau nu.
Lucrați cu Service-ul auto Cluj OAZA CAR CARE !
Odată ce ați confirmat că sistemul de suspensie al mașinii dvs. are probleme, începeți să căutați ateliere de întreținere și mecanici profesioniști și reparați-vă imediat mașina. Nu conduceți niciodată o mașină care necesită reparații ale suspensiei, deoarece acest lucru poate provoca accidente pe șosea.

Lasă un răspuns