Cat de des trebuie sa iti duci masina intr-un service auto ?

Cuprins

Frecventa cu care o masina trebuie dusa intr-un service auto variaza in functie de specificatiile producatorului. Cu cat o masina este mai veche cu atat mai des trebuie sa fie dusa intr-un service auto. O masina trebuie sa fie intretinuta chiar daca aceasta nu este folosita atat de mult.

Cand trebuie dusa o masina intr-un service auto?

Pentru ca o masina sa functioneze in parametrii optimi trebuie sa aiba parte de o intretinere adecvata. Noi, oamenii, trecem cu vederea intretinerea unei masini din cauza costurilor ridicate de intretinere, dar acest lucru nu se termina tocmai bine, deoarece o masina neintretinuta duce la probleme serioase ale acesteia. Daca ignori o problema care tie ti se pare minora, aceasta in viitor poate sa duca la o pierdere financiara semnificativa.
Daca credeti, simtiti ca masina dumneavoastra are nevoie de unele verificari auto, nu ezitati si apelati la un service auto specializat.
Trebuie ca intotdeauna sa urmariti posibilelele semnale de avertizare ale masinii cum ca nu ar functiona in parametrii optimi. Care pot fi aceste semne:

1. Fum și abur

Daca din capota unei masini iese fum sau ies aburi , acesta ar putea fi un semn ca radiatorul este supraincalzit, si trebuie sa opriti numai decat masina. Trebuie sa verificati temperatura masinii si sa o lasati ca aceasta sa se raceasca. Daca temperatura indicata este mult mai mare decat cea normala, mergeti urgent la un service auto specializat, de preferat apeland la serviciie unei firme de tractari auto.
Daca culoarea fumului este albastru, acesta poate sa insemne ca exista o scurgere de ulei. Fumul albastru inseamna ulei ars. Poate fi de asemenea un semn al unei probleme destul de importante, cum ar fi uzura pistonului sau o garnitura de supapa.

2. Frânele vibrează

Daca frana vibreaza aceasta poate semnala o problema majora cu discul sau cu placuta de frana. Totodata poate sa insemne ca exista o problema cu directia masinii sau cu suspensia acesteia. Problemele de franare pot sa devina letale daca sunt omise.Pentru a evita orice fel de neplacere, duceti masina intr-un service auto autorizat RAR, cat mai repede posibil si apelati la serviciile unui mecanic auto de incredere.

3. Zgomote ciudate

Daca auziti zgomote noi care vi se par necunoscute inseamna ca poate sa fie ceva in neregula cu masina dumneavoastra. Daca zgomotul devine persistent, trebuie sa mergeti sa fie verificata masina intr-un atelier de treparatii auto.
Unele zgomote pe care le puteți întâlni includ:

Zgomot neuniform al motorului: este posibil ca motorul să aibă probleme de aprindere și să nu funcționeze la capacitate maximă. Aceasta duce adesea la schimbarea bujiilor motorului, dar ar putea fi ceva mai complex.

Zgârieturi metalice: acest sunet nu este niciodată un semn bun. Zgârierea metalului înseamnă că există o piesă slăbită sau ruptă a mașinii. Această piesă se ciocnește cu o alta, deteriorându-le pe amândouă în acest proces.

Sunet de scâncet: o curea slăbită creează de obicei acest sunet. Problemele cu cureaua semnalează o problemă cu supraîncălzirea sau cu bateria.

4. Lumina de avertizare a motorului

Daca se detecteaza o problema la motor atunci pe tabloul de bord al masinii va aparea lumina de verificare a motorului. Masina dumneavoastra are nevoie imediata de serviciile unui service auto autorizat de catre RAR, daca acest lucru se intampla. O lumina aprinsa pe tabloul de bord poate sa indice o sumedenie de probleme. Daca acest senzor este ignorat, motorul masinii se poate strica, iar reparatia acestuia poate sa coste destul de mult.

Cât timp poate trece pana cand masina ta are nevoie sa fie dusa intr-un service auto?

Noi credem ca un interval de pana la 6 luni, este un interval rezonabil pentru prezentarea cu masina intr-un service auto. Multe persoane nu isi folosesc prea des masina, iar pentru aceia intretinererea acesteia depind ein mare parte de timp.

O lista cu serviciile de intretinere care trebuie efectuate asupra unei masini:

1. Schimbul uleiului

Trebuie sa schimbati uleiul la numarul de kilometrii recomandati de catre producator sau la intervalul de timp sugerat. Mașinile mai vechi necesită verificări frecvente ale uleiului. Schimbările meteorologice severe pot afecta și ele uleiul, așa că este mai bine să îl verificați înainte de a pleca într-o călătorie. Mașinile mai noi au sisteme de monitorizare care indică momentul în care mașina are nevoie de un schimb de ulei.

Revizia auto trebuie sa faca parte din planul proprietarilor de masini. Aceasta duce la prelungirea duratei de viata a vehiculului si asigura siguranta sporita pe sosea.

Pentru serviciile descrise mai sus te asteptam la:

Service auto Cluj Oaza Car Care

Calea Dorobanților 18-20, Cluj-Napoca 400000

0774 456 341

Service Auto Cluj Multimarca

Lasă un răspuns