Cand se schimba uleiul si de ce?

Cand se schimba uleiul si de ce?

Schimbarea uleiului este considerata un proces indispensabil pentru buna functionare a unui vehicul, precum si pentru durata acestuia. Pentru schimb ulei Cluj recomandam service-urile noastre.Adesea, in cadrul costurilor obisnuite de intretinere, acest beneficiu corespunde la cel putin 30 % din cifra de afaceri a mecanicilor auto. Adica, cea mai mare parte a veniturilor lor si, fara indoiala, a profiturilor lor. Dar este intr-adevar necesar? Pentru ce este? Si mai presus de toate, cat costa sa faci o schimbare de ulei? Iata prima parte a raportului nostru “nefiltrat” privind schimbarea petrolului.

DE CE TREBUIE SA FACI SCHIMBARI DE ULEI?

Care este utilizarea uleiului auto? Pe scurt, schimbarea uleiului cluj serveste la schimbarea uleiului de motor, care, in acelasi mod, permite imbunatatirea lubrifierii. Atunci cand circula in interiorul motorului, uleiul reduce frecarea dintre piesele metalice in miscare, ceea ce, pe termen lung, ar putea provoca degradarea acestora si ar putea distruge motorul. Aceasta lubrifiere ajuta, de asemenea, la evacuarea impuritatilor gasite in motor, cum ar fi particulele metalice. In cele din urma, uleiul protejeaza sistemul impotriva coroziunii si oxidarii. Este un element indispensabil pentru a mentine motorul in stare buna, precum si durabilitatea acestuia.

DE CE ESTE RECOMANDAT SA SCHIMBATI ULEIUL IN MOD REGULAT?

Cu cat un vehicul calatoreste mai multi kilometri, cu atat este mai mare cantitatea de petrol care isi pierde nivelul initial de vascozitate si sarcina a particulelor si cu atat se degradeaza mai mult. Toate acestea, in ciuda utilizarii filtrului de ulei, care se presupune ca filtreaza impuritatile. Prin urmare, protectia motorului in ceea ce priveste oxidarea si contaminantii nu este suficient de adecvata. In prezent, este recomandabil sa se faca o schimbare de ulei pentru a reinnoi uleiul si pentru a evita riscurile unei defectiuni.

Cel putin, acesta este discursul producatorilor si mecanicii. Deoarece in realitate si atata timp cat masina este bine echipata, schimbarea uleiului este complet optionala. «Imposibil!» vei spune. E de inteles. Asta ne-au invatat marcile, industria auto si industria lubrifiantilor
Acesta este un proces care nu a fost niciodata pus sub semnul intrebarii. Cu toate acestea, datele o dovedesc. Daca majoritatea oamenilor inteleg importanta calitatii uleiului pentru lubrifierea motorului, aceasta nu inseamna neaparat ca uleiul ar trebui schimbat… Poate fi pur si simplu purificat si reutilizat. E atat de simplu. In acest caz, schimbarea petrolului nu este nimic mai mult decat un mit minunat..

Uleiul masinii mele e negru, e un semn ca are nevoie de o schimbare de ulei?

In nici un caz daca uleiul de motor este negru inseamna ca ar trebui sa fie schimbat. De fapt, acest aspect innegrit al uleiului dovedeste ca isi indeplineste functia: raspandeste particulele metalice mici care provin din frecarea pieselor si le mentine in suspensie, astfel incat sa nu se acumuleze. Prin urmare, aceste particule suspendate sunt de vina pentru intunecarea uleiului. Faptul ca uleiul are aceasta culoare nu influenteaza deloc capacitatile sale de a lubrifia si proteja motorul, in plus, cele mai mari impuritati sunt filtrate datorita filtrului de ulei.

Intr-adevar, capacitatea de retinere a particulelor este limitata, iar uleiul ajunge la un punct de saturatie in care trebuie schimbat sau purificat, astfel incat sa continue sa se lubrifieze optim.

Lasă un răspuns