Directia masinii – ce este si la ce foloseste?

Reglaj directie Cluj al masinii si realizarea unui echilibru al rotilor, atunci cand acest lucru este necesar, este indispensabila pentru ca masina sa functioneze corect. Daca nu te asiguri frecvent ca alinierea si rularea masinii sunt in ordine, consecintele ar putea fi grave si ar putea duce la probleme care vor fi mai tarziu mult mai scumpe de reparat, precum si la impactul asupra sanatatii generale a masinii tale.

Ce este un reglaj al directiei?

Alinierea directiei unei masini este atunci cand unghiurile rotilor sunt reglate si paralele intre ele si mentin rotile perpendiculare pe sol. Un vehicul aliniat ajuta la prevenirea uzurii inegale a anvelopelor si creste durata de viata a acestora.

CUM se aliniaza directia?

Cand mergi la atelier pentru a verifica alinierea masinii, acestea vor verifica cu atentie anvelopele si suspensia. Prin intermediul senzorilor speciali, acestia vor calcula unghiurile de inclinare, precum si suspensia rotilor. Daca exista o usoara nepotrivire, se va efectua o procedura pentru a se asigura ca rotile sunt perfect paralele intre ele.

Cum stiu daca masina mea nu are aliniere?

Daca observi ca uzura benzii de rulare este neuniforma, daca ai dificultati in a roti volanul intr-o parte sau simti ca masina se indreapta mai departe intr-o anumita parte, probabil va trebui sa aliniezi rotile. In mod similar, daca ai trecut printr-o groapa, pe pietre sau suprafete neuniforme sau suspectezi ca rotile masinii au suferit o lovitura, ar trebui sa verifici daca trebuie sa aliniezi rotile masinii. Un alt punct de retinut este ca, daca ai inlocuit recent orice anvelope din masina, va trebui, de asemenea, sa verifici alinierea masinii.

Ce este echilibrarea rotilor?

Pe de alta parte, exista echilibrarea rotilor, care este o procedura prin care greutatea anvelopelor si jantelor este ajustata pentru a mentine echilibrul corect intre cele doua.

De unde stii daca masina are nevoie de un balans de roti?

Atunci cand rotile sunt echilibrate, acestea pot fi rotite fara a genera vibratii atunci cand setezi anumite trepte de viteza, deci daca atunci cand conduci observi ca volanul, tabloul de bord sau scaunele vibreaza, cel mai probabil inseamna ca masina are nevoie de echilibrata. Daca amortizoarele, placutele de frana, suspensia sau rotulele masinii au fost modificate recent, va trebui sa fii supus unei verificari a aliniamentului si rolei.

Verificarea alinierii si rostogolirii intr-o masina utilizata

Daca ai de gand sa cumperi o masina folosita, este important sa verifici daca functioneaza bine si ca nu are defecte sau probleme ascunse. Pentru a testa daca masina pe care doresti sa o cumperi lipseste alinierea, o poti testa pornind-o intr-un loc sigur – adica cu spatiu amplu si fara alte masini intre ele – si, atunci cand conduci, elibereaza volanul pentru un moment; daca volanul se intoarce intr-o parte, va fi un semn ca alinierea masinii nu functioneaza corect.

Pentru a verifica daca ai nevoie de roti echilibrate, acorda atentie daca atunci cand conduci observati orice fel de vibratie. Daca volanul, scaunele, tabloul de bord sau alta parte a masinii incepe sa vibreze, probabil ca va insemna ca acea masina nu are echilibrul potrivit si va fi mai bine sa nu o cumperi, deoarece ai putea cumpara o masina cu probleme.

Lasă un răspuns