Este periculos să conduci o masina avand un unghi de funga dereglat?

Cuprins

Rotile unei autovehicul sunt foarte rezistente, dar condusul unei masini poate fi foarte periculos in cazul unui unghi de fuga nealineat. Acestea pot sa devina inegale si se pot uza in momentul in care rotile nu sunt aliniate corespunzator. Daca acest aspect este neglijat, acest lucru poate duce la mai multe probleme care pot sa devina periculoase.

Care sunt semnele unei alinieri proaste a rotilor?

Iată care sunt cele mai frecvente trei simptome de aliniere proastă a roților pe care proprietarii de vehicule ar trebui să le cunoască.

Anvelope uzate in mod neuniform

Rotile masinii pot sa devina inegale in momentul in care unghiul de fuga este dereglat. Daca anvelopele sunte neuniforme va creste consumul de carburant si totodata soferul nu o sa mai aiba un bun control asupra masinii.
Daca constati ca o anvelopa e diferit uzata fata de celelalte, ar trebui serios sa treci pragul unui service auto specializat care te poate ajuta sa rezolvi problema

Vibratii in volan pe durata condusului

Daca volanul incepe sa vibreze sau daca se deplaseaza de la stanga la dreapta in momentul in care conduci, este un semn ca rotile au o aliniere proasta. In anumite cazuri extreme, soferii si pasagerii masinii pot chiar sa simta faptul ca masina se clatina.Vibrațiile datorate alinierii defectuoase a roților sunt cauzate de faptul că anvelopele trag una de alta, aducând la rândul lor vehiculul în direcții diferite.

Volanul e descentrat

Daca trebuie sa tii volanul la un unghi diferit pentru a merge masina drept, e clar, vorbim de o aliniere defectuasa a rotilor.
Acest lucru nu numai că este inconfortabil pentru șofer, dar face ca șofatul să fie mult mai dificil.

Cauzele alinierii proaste a rotilor?

– obiceiuri de conducere necorespunzatoare
-conditii de drum
-componente uzate ale masinii

Este aproape imposibil sa eviti toate gropile de pe sosea, dar poti incerca sa le ocolesti sau sa incetinesti in momentul in care trecu pe langa ele.
Trebuie sa acorzi o atentie sporita bordurilor in momentul in care virezi sau parchezi masina, deoarece lovirea bordurilor afecteaza semnificativ alinierea rotilor.
Cel mai bine este să vă asigurați că anvelopele sunt întreținute în mod corespunzător pentru a preveni ca vehiculul să aibă probleme de aliniere proastă a roților.
Verificarea și ajustarea presiunii în mod regulat a anvelopelor este foarte recomandată, precum și inspectarea anvelopelor pentru uzură și adâncimea benzii de rulare.

Poate o aliniere proastă să provoace daune?

Cu siguranta conducerea unei masini care are un unghi de fuga defect duce la uzura neuniforma a rotilor. Daca aceastea problema nu se va remedia cat mai repede, aceasta va duce la o uzura prematura, ceea ce intr-un final duce la un vehicul nesigur de condus.
Concluzie
Simptomele unei alinieri proaste a roților vor fi subtile la început, dar se vor agrava cu cât sunt lăsate mai mult timp în pace.

De aceea, ar trebui să abordați rapid aceste probleme înainte ca acestea să provoace mai multe daune vehiculului.

This Post Has One Comment

  1. Arthur

    Dacă cauciucurile sunt uniforme mai pot sa fac unghiul de fugă tot cu acele cauciucuri?

Lasă un răspuns