ITP CLUJ NAPOCA

Documente necesare efectuarii ITP Cluj Napoca

In calitate de inspector la o statie ITP CLUJ NAPOCA care efectueaza ITP in CLUJ, doresc sa scriu acest articol deoarece am intampinat in nenumarate randuri persoane care vin la ITP in CLUJ si nu poseda asupra lor toate documentele necesare pentru efectuarea ITP-ului adica Inspectiei Tehnice Periodice .

Aceasta inspectie se realizeaza la un anumit interval de timp, in functie de vechimea masinii tale . 
Ca sa dau un exemplu, masinile din categoria II si anume cele dedicate transportului de persoane care au in afara locului conducatorului cel mult 8 locuri pe scaune (M1), deoarece in Cluj la ITP acestea sunt cel mai frecvent intalnite, efectueaza ITP la o perioada de 2 ani, respectiv la 1 an vehiculele care au mai mult de 12 ani vechime. Data expirarii ITP-ului poate fi verificata in Certificatul de inmatriculare al vehiculului, asa zisul Talon, pe ultima pagina a acestuia. Este de datoria fiecarui proprietar sau a fiecarei persoane care conduce autovehiculul sa verifice cand ITP-ul expira si sa programeze autovehiculul la timp pentru efectuarea unei noi inspectii. Acestia au obligatia de a nu circula cu autovehiculul pe drumurile publice pe perioada in care ITP-ul este expirat.
Asadar la ITP trebuie inmanate inspectorului in ORIGINAL (nu se accepta copi ale acestor documente), urmatoarele documente: Cartea de identitate eliberata de catre RAR, Certificatul de inmatriculare eliberat de catre Politia Romana, polita de asigurare RCA valabila la data efectuarii ITP-ului si buletinul persoanei care se prezinta cu masina la ITP, atentie NU buletinul persoanei care detine autovehiculul. Dupa efectuarea ITP-ului inspectorul ITP va nota in Talon data efectuarii urmatoarei inspectii, codul unic al statiei si numarul de registru, semneaza, stampileaza si aplica peste acestea o folie de siguranta cu serie unica, pentru a nu permite modificari ulterioare; lipeste pe numarul de inmatriculare din fata autovehiculului un ecuson pe care scrie anul si luna in care expira ITP-ul si ii va inapoia persoanei care se prezinta cu autovehiculul toate aceste documente plus Certificatul de Inspectie Tehnica Periodica de care va avea nevoie in cazul in care autovehiculul paraseste tara de origine si este oprit de catre autoritatile competente din alte state.

Cauti sa iti faci ITP-ul in Cluj Napoca , cauti ITP Cluj Napoca ? Vino la statia noastra ITP , unde inspectorii nostri autorizati te pot ajuta cu ITP-ul masinii tale. Orarul nostru de functionare este de Luni pana Sambata. Asadar daca nu ai apucat sa iti faci ITP-ul in timpul saptamanii ne poti gasi si Sambata pana la ora 14.

ITP CLUJ NAPOCA

Lasă un răspuns