Caută

ITP CLUJ

Stație ITP în Cluj-Napoca

Vino la ITP-ul nostru situat în zona centrală a orașului.

ITP CLUJ
itp cluj

Inspecția tehnică periodică, cunoscută și sub numele de ITP, reprezintă acea verificare tehnică a mașinii care atestă capabilitatea acesteia de a participa în condiții sigure la trafic, precum și conformitatea nivelului de noxe pe care îl emite.

Din 2021, locația Oaza Car Care situată pe Strada Dorobantilor 18-20, funcționează ca reprezentanță de service auto, vulcanizare auto, magazin de piese auto și ITP. Aici am desfășurat în acest răstimp peste 600 de lucrări ITP, dovadă a profesionalismului care le dă încredere clienților noștri nu doar să apeleze la serviciile noastre, ci chiar să se reîntoarcă la ele.

Suntem autorizaţi de către RAR (Registrul Auto Român) să efectuăm ITP Cluj pentru:

1. autoturisme cu motoare MAS (motor cu ardere prin scânteie, combustibilul utilizat fiind benzina);

2. autoturisme cu motoare MAC (motor cu ardere prin comprimare, combustibilul utilizat fiind motorina);

3. autoturisme 4×4, autoutilitare până la 3,5 t.

Vă recomandăm să alegeți întotdeauna o stație ITP  de încredere, dotată după cele mai bune standarde și care are profesioniști în echipă. Stația noastră autorizată de către RAR (Registrul Auto Român) vă stă la dispoziție.

Cu o foarte mare experiență în domeniul auto, mecanicii noștri oferă servicii excelente de ITP Cluj-Napoca.

Suntem poziționați ultra central, în cartierul Gruia, foarte aproape de centrul orașului Cluj-Napoca și la 1 minut distanță de Gara din Cluj. Timpul petrecut la efectuarea ITP-ului este minimul posibil. Cât despre preț, de asemenea este unul corect, fie că e vorba despre autoturisme sau autoutilitare.

Dispunem de aparatură la cele mai bune standarde:

Orar Stație ITP Cluj Napoca Oaza Car Care:

Luni – Vineri: 09:00 – 18:00

Dorobantilor 18-20, Cluj-Napoca. Chiar și fără programare.

Prețurile practicate la fiecare centru ITP din Cluj-Napoca pot varia, având în vedere diversitatea modelelor auto și criteriile specifice. De regulă, acestea se încadrează între 150 și 200 de lei

IMPORTANT!

Dacă ne lăsați o recenzie pe Google vă oferim un DISCOUNT de 20 de LEI din prețul ITP-ului!

Autoturisme

200 LEI
  • Preț ITP Cluj autoturisme

SUV/autoutilitare

230 LEI
  • Preț ITP Cluj SUV/autoutilitare până în 3.5 tone

Taxi

180 LEI
  • Preț ITP Cluj autoturisme autorizate pentru transportul în regim de taxi

Revenire

50 LEI
  • Preț ITP Cluj autoturisme revenire

Cauți ITP Cluj?

Vino la ITP-ul nostru, Oaza Car Care, situat în zona centrală.

Ce este & când se face ITP-ul

La Stația noastră de Inspecție Tehnică a Autovehiculelor din Cluj, punem pe primul loc siguranța și funcționalitatea mașinilor. ITP-ul este un proces esențial pentru a verifica starea și performanța autovehiculelor, asigurând că acestea pot circula pe drumurile publice în condiții de siguranță, fără a pune în pericol conducătorul și ceilalți participanți la trafic.

În cadrul inspecției, efectuăm o serie de proceduri și verificări riguroase, inclusiv luminile, anvelopele, direcția, sistemul de frânare, foliile de protecție omologate, parbrizul, caroseria, emisiile noxelor și verificăm seria de motor și caroserie. Suntem dedicați garantării că autoturismul dumneavoastră este într-o stare optimă de funcționare.

Nu oferim doar servicii de ITP, ci suntem și o destinație completă pentru autovehiculul dumneavoastră. În plus față de inspecția tehnică periodică, Stația noastră ITP Cluj-Napoca vă oferă și un serviciu auto de încredere, servicii de vulcanizare și un magazin complet de piese auto.

La Oaza Car Care ITP Cluj, găsiți tot ce aveți nevoie pentru a vă menține autoturismul în cea mai bună formă posibilă. Siguranță, eficiență și servicii de calitate, toate sub același acoperiș.

Intervalul de timp la care trebuie făcut ITP-ul diferă de la un vehicul la altul, astfel:

Atenție! Dacă un autovehicul care nu are ITP-ul valabil este prins circulând, înmatricularea acestuia este suspendată, iar talonul mașinii va fi luat.

schimb ulei cluj

Paşi ITP Cluj

Inspecția tehnică periodică (ITP Cluj) presupune o anumită ordine de proceduri, numită flux tehnologic. În timp ce ordinea acestuia se stabilește de către fiecare SITP (stație ITP) si trebuie respectat cu strictețe, procedurile în sine de efectuare a ITP-ului sunt aceleași.

Astfel, pașii pe care îi urmăm în operațiunile Oaza Car Care de ITP sunt:

1) Se face identificarea auto – aceasta constă într-o inspecție vizuală pentru verificarea seriei de sașiu și a seriei de motor, a dimensiunii anvelopelor, culorii mașinii și a stării generale a acesteia. Toate aceste date și detalii trebuie să corespundă cu cele din cartea de identitate a autovehiculului. Dacă acestea sunt în regulă, autovehiculul este introdus în sistem și se trece la efectuarea următoarelor proceduri.

2) Se verifică emisiile poluante – după compararea valorilor măsurate cu valorile maxime ce trebuie obținute, se acordă calificativul ADMIS/RESPINS la testul de emisii și se trece mai departe la următoarea procedură.

3) Se va face o poză la motor – pentru a putea demonstra în caz de nevoie că autovehiculul deținea motorul original proiectat de către constructor în momentul efectuării probei.

4) Se verifică starea mecanică a autovehiculului: roțile și brațele de susținere, sistemul de direcție și de frânare, cel de transmitere a mișcării de la motor la roți, suspensia și starea caroseriei.

5) Se verifică cabina și șasiu, precum și elementele atașate acestora

6) Se verifică echipamentul electric și martorii de bord – pe baza rezultatelor obținute se acordă autovehiculului calificativul ADMIS/RESPINS și se introduce în baza de date a RAR-ului. Apoi se efectuează o poză cuprinzând fața și laterala stângă, cu farurile pornite și proiectoarele de ceață – dacă vehiculul dispune de această dotare, având aplicat noul ecuson pe numărul de înmatriculare, și încă o poză la odometru (kilometraj).

7) Se înregistrează în programul informatic ITP-ul efectuat.

8) Se eliberează actele.

Minimul de timp permis de programul RAR pentru efectuarea acestui flux tehnologic este de 20 de minute.

Vă așteptăm cu drag la stația noastră ITP Cluj Oaza Car Care!

Documente necesare pentru efectuarea ITP Cluj Oaza Car Care:

  1. Certificatul de înmatriculare al autovehiculului în original
  2. Cartea de identitate a mașinii în original sau copie ștampilată conformă cu originalul.  
  3. Asigurarea mașinii poate fi atât în copie, cât și originală.

Contactează-ne cu încredere

Pentru service și magazin piese auto Cluj, ne găsești la: 

Iar pentru vulcanizare și ITP, service auto, și piese auto la: 

ÎNTREBĂRI FRECVENTE ITP Cluj

Automobilele ce urmează a fi supuse inspecției tehnice periodice (ITP) trebuie să strălucească de curățenie – atât caroseria, șasiul, ansamblurile cât și subansamblurile, în timp ce presiunea din anvelope trebuie să se situeze la nivelul nominal.

Prețurile practicate la fiecare centru ITP din Cluj-Napoca pot varia, având în vedere diversitatea modelelor auto și criteriile specifice. De regulă, acestea se încadrează între 150 și 200 de lei. În vederea obținerii unei liste actualizate cu tarifele corespunzătoare, te invităm să ne contactezi direct. Descoperă costul exact al inspecției tehnice periodice!

Atunci când conduci pe drumurile publice un vehicul care nu se conformează din punct de vedere tehnic sau a cărui inspecție tehnică periodică a expirat, vei fi sancționat cu o amendă cuprinsă între 315 și 700 de lei.” În plus, automobilul tău va fi reținut imediat, certificatul de înmatriculare al mașinii și plăcuțele vor fi confiscate, iar vehiculul nu va putea fi mutat decât pe o platformă specială. În această situație, inspecția tehnică periodică (ITP) poate fi efectuată doar în centrele de inspecție autorizate.

Pentru a găsi cea mai apropiată stație RAR de tine, este suficientă o simplă căutare pe Google. Acolo vei găsi detalii legate de adresă și număr de telefon.

ITP-ul se poate efectua la orice stație de ITP autorizată RAR (Registrul Auto Român) din România.

Pe certificatul de înmatriculare există o rubrică dedicată ITP-ului.

Nu. Oricine poate fi prezent când se efectuează ITP-ul, atât timp cât deține toate actele necesare efectuării acestuia asupra sa.

Cauți ITP Cluj?

Alege Oaza Car Care, ITP autorizat RAR din centrul orașului Cluj-Napoca!

La Oaza Car Care din Cluj, veți găsi o experiență unică, în care fiecare detaliu este gândit pentru a vă aduce satisfacția pe care o meritați!

Serviciile noastre de inspecție tehnică periodică (ITP) în Cluj sunt la îndemâna tuturor celor care își doresc să aibă mașina lor verificată cu atenție. Procedura de ITP poate părea un labirint, dar noi suntem aici pentru a vă ghida cu măiestrie prin acest proces, făcând totul să pară ușor ca o adiere de vânt. Pentru a începe acest drum, tot ce trebuie să faceți este să vă programați pentru o inspecție, iar noi vă vom oferi toate informațiile necesare pentru a face acest lucru cât mai fluent cu putință.

În timpul inspecției, unul dintre tehnicienii noștri cu experiență va investiga cu meticulozitate fiecare aspect esențial al mașinii dumneavoastră, de la frâne la suspensii și sistemul electric. Dacă detectăm orice probleme, vă vom oferi sfaturi și recomandări pentru a le corecta. Astfel, veți putea călători cu încredere pe străzile Clujului și ale României știind că mașina dumneavoastră este în cea mai bună formă și că sunteți în deplină siguranță.

Suntem mândri să vă oferim servicii de ITP de o calitate excepțională, la prețuri care nu vă vor afecta bugetul. Nu ezitați să ne contactați pentru a vă programa o inspecție sau pentru a afla mai multe despre serviciile noastre de ITP în Cluj. La Oaza Car Care Cluj, suntem aici pentru dumneavoastră, cu o abordare originală și pasionată pentru îngrijirea mașinii dumneavoastră!

Ce spun cei care ne-au trecut pragul până acum despre
calitatea serviciilor Oaza Car Care

Abonează-te
la newsletterul Oaza Car Care.
Rămâi la curent cu noutățile!

1. Locație service auto Cluj & magazin piese auto

Sâmbată: închis
Duminică: închis

2. Locație ITP, vulcanizare Cluj, service & magazin piese auto

Sâmbată: închis
Duminică: închis