ITP Cluj

CAR TESTING CENTER
Strada Kovari Laszlo nr 8

ORAR STATIE ITP CLUJ:

Puteti vedea orarul nostru de functionare prezentat mai jos:
 • LUNI-VINERI 08:00-20:00
 • SAMBATA: 09:00 -14:00
 • Kovari Laszlo 8, Cluj-Napoca , langa Gara din Cluj-Napoca --- chiar si fara programare
Popular

Specialistii nostri iti stau la dispozitie! Hai sa ne cunoastem si sa ne povestesti despre masina ta.

Lista Preturi ITP CLUJ

Pentru serviciile din cadrul statie ITP dispunem de urmatoarele preturi
 • Pret ITP Cluj Autoturisme -- 149 LEI
 • Pret ITP Cluj SUV/Autoutilitare pana in 3.5 tone -- 169 LEI
 • Pret ITP Cluj Autoturisme autorizate pentru transportul in regim de taxi -- 119 LEI
Popular

Cauti ITP Cluj? Vino la ITP-ul nostru, ITP situat in zona centrala.

Efectuam ITP atat masinilor echipate cu MAS cat si cu GPL.

Inspectia Tehnica Periodica cunoscuta si sub numele de ITP , reprezinta acea verificare tehnica a masinii care atesta capabilitatea acesteia de a participa in conditii sigure la trafic. In cadrul ITP-ului se evalueaza atat siguranta pe care masina o ofera atat soferului cat si celorlalti participanti la trafic cat si nivelul de noxe pe care il emite.

Statie ITP Cluj Napoca – Car Testing Center . Suntem autorizaţi de către Registrul Auto Român să efectuăm ITP (inspecţii tehnice periodice) pentru:
1. autoturisme cu motoare MAS (benzină);
2. autoturisme cu motoare MAC (motorină);
3. autoturisme 4×4, autoutilitare până la 3,5 t.

Galerie Imagini ITP Cluj

Intervalul de timp la care ITP-ul trebuie efectuat difera de la un vehicul la celalalt, in functie de o multitudine de factori.

Daca un autovehicul care nu are ITP-ul valabil este prins circuland , inmatricularea acestuia este suspendata, iar talonul masinii va fi luat.

Va recomandam sa alegeti intotdeauna o statie ITP Cluj de incredere, dotata dupa cele mai bune standarde si care are profesionisti in echipa. Statia noastra autorizata de catre RAR va asteapta sa efectuati ITP-ul masinii dumneavoastra.

Cu o foarte mare experienta in domeniul auto, colegii din cadrul ITP-ului ofera servicii excelente de ITP in CLUJ – NAPOCA.

 • Noi ne incredem mult in toate lucrarile pe care noi le facem si de aceea clientii nostri sunt foarte multumiti de serviciile noastre calitattive si de statia noastra de ITP Cluj foarte moderna.
 • Statia noastra de ITP CLUJ Car Testing Center ofera printre altele  si servicii de inspectie tehnica periodica. Suntem pozitionati ultra central in cartierul GRUIA, foarte aproape de centrul municipiului Cluj-Napoca si la 1 minut de Gara din Cluj. Timpul petrecut la efectuarea ITP-ului este timpul minim posibil.
 • Daca va doriti sa va efectuati ITP-ul masinii in cadrul statiei noastre de ITP, trebuie sa va programati la numarul de telefon disponibil mai in jos.
 • Orarul statiei ITP Cluj de functionare este de Luni pana Vineri in intervalul orar 08:00-20:00 , iar Sambata de la 09:00-14:00.
 • In cadrul statie noastre de ITP si cei mai pretentiosi clienti sunt multumiti, vazand seriozitatea de care dam dovada.
 • Statia de ITP este autorizata de catre Registrul Auto Roman, incepand cu anul 2021.
 • Pretul unui ITP este unul corect, Efectuam ITP-uri atat pentru autooturisme cat si pentru autoutilitare.

HAIDE SI FA-TI ITP-ul in cadrul Statie noastre de ITP.

ITP CLUJ

Statia noastra ITP Cluj vine in sprijinul clientilor cu o linie de inspectii tehnice periodice pentru autoturisme. Service auto si Vulcanizare Cluj Car Testing Center dispune de asemenea si de un service auto performant.

Intervalul de timp la care trebuie facut ITP-ul in functie de categorie este :

 • Pentru autoturismele care se folosesc in scop personal sau care se folosesc in scop comercial, ITP-ul se va efectua la 6 luni.
 • Pentru autoturismele care sunt folosite in regim de taxi sau care se folosesc la scolile de taxi, ITP-ul se va efectua la 6 luni.
 • Pentru autoturismele care sunt noi, ITP-ul se va efectua o data la 3 ani.

Documente care sunt necesare pentru efectuarea ITP Cluj:

1. Certificatul de inmatriculare al autovehiculului, care trebuie sa fie prezentat inspectorului ITP in original;

2. Cartea de identitate a masinii, trebuie sa fie originala sau o copie stampilata care trebuie sa fie Conforma cu Originalul.  

3. Asigurarea poate fi atat copie cat si originala.

Ce masuri trebuie sa indeplineasca un autovehicul, in momentul in care se prezinta pentru realizarea Inspectiei Tehnice Periodice?

Autovehiculele rutiere carora urmeaza sa li se faca ITP-ul trebuie sa fie curate. Caroseria, sasiul, ansamblurile si subansamblurile care trebuie sa fie curate, este necesar sa fie curate. Presiunea in anvelope trebuie sa fie la valoarea nominala.

Cat costa efectuarea ITP-ului?

Fiecare statie ITP ale propriile ei preturi, dar de obicei acestea variaza intre 100 si 180 de lei, in functie de diversele tipuri de masini si diversele criterii. Lista cu preturi ar trebui sa fie afisata in interiorul fiecarei statii ITP. Pentru a afla exact cat te poate costa un ITP CONTACTEAZA-NE !

Ce probleme pot sa apara daca circului fara sa ai efectuat ITP-ul masinii?

Vom atasat un extras din codul rutier: „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al carui termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat se pedepseste cu amenda intre 315 si 700 lei.” De asemenea se retine automat si certificatul de inmatriculare al masinii si se confisca placutele, iar masinile nu pot fi deplasate decat pe platforme. In cazul acesta ITP-ul se poate efectua doar in unitatiile RAR-ului.

 Pot sa fac ITP-ul in Romania daca autovehiculul este inmatriculat intr-o alta tara, care face parte din UE ?

Se poate efectua , insa doar in statiile RAR.

Cum pot sa ajung la RAR?

Pentru a gasi cea mai apropiata statie RAR de tine, este suficienta o simpla cautare pe google. Acolo vei gasi detalii ca adresa si numar de telefon.

ITP-ul il pot efectua doar in orasul in care imi este declarata masina?

ITP-ul se poate efectua la orice statie de ITP autorizata din Romania.

 

Ce presupune mai exact ITP-ul?

ITP-ul presupune o verificare foarte complexa a masinii. In cadrul acestei verificari se verifica:buna functionarea a luminilor,anvelope, directie, articulatii si sistem de franare,folii omologate, parbriz nespart, caroserie neavariata, noxele, seria de motor si caroserie.

Unde pot gasi cand expira ITP-ul masinii mele?

Pe certificatul de inmatriculare exista o rubrica dedicata ITP-ului.

Trebuie sa fie prezent detinatorul autovehiculului ?

Nu. Oricine poate fi prezent cand se efectueaza ITP-ul avand actele necesare efectuarii acestuia asupra sa.

Ce se intampla cu ITP-ul cand se vinde masina si automat se schimba detinatorul legal al acesteia?

ITP-ul va ramane valabil.

Suna si programeaza-te si tu la o statie de ITP Cluj performanta!

Importanta Inspectiei Tehnice Periodice (ITP CLUJ)

Inspectia Tehnica Periodica, abreviat ITP consta in efectuarea unor proceduri si verificari destinate autovehiculelor pentru a constata daca acestea se afla intr-o stare buna de functionalitate si sunt capabile sa fie conduse pe drumurile publice fara a pune in pericol conducatorul acestuia si pe ceilalti participanti la trafic.

In Cluj la ITP Cluj am observat ca sunt oameni care nu dau foarte mare importanta ITP-ului. In una din zile primesc un telefon de la o doamna care m-a intrebat daca poate veni sa efectuez un ITP Cluj masinii ei, moment in care verific agenda cu programari si ii comunic cand pot sa o ajut. Raspunsul doamnei a fost unul neasteptat, aceasta dorea sa vina in momentul in care a sunat, dar i-am explicat ca sunt alti oameni programati pentru ITP si nu pot sa o ajut decat la o anumita ora, moment in care mi-a zis ca nu gaseste un ITP Cluj disponibil sa faca o treaba de 15 minute, ea asa a crezut ca ITP este un loc unde mergi si in 15 minute pleci cu ITP la masina. Tin sa mentionez faptul ca ITP-ul este un lucru mult mai complex si care dureaza putin mai mult de 15 minute. De aceea doresc sa explic care este importanta inspectiei si in ce consta aceasta.

 

Inspectia Tehnica Periodica (ITP CLUJ) se efectueaza intr-o anumita ordine de proceduri care se numeste Flux tehnologic de efectuare a ITP. Acesta se stabileste de catre fiecare SITP (Statie ITP) si trebuie respectat cu strictete, dar procedurile de efectuare a ITP sunt aceleasi pentru toata lumea.

La Car Testing Center ITP Cluj  avem urmatorul flux tehnologic:

 • In primul rand trebuie facuta Identificarea autovehiculului, aceasta procedura este prima in fiecare flux, iar restul pot diferi. Identificarea consta intr-o inspectie vizuala pentru verificarea seriei de sasiu si a seriei de motor, a dimensiunii anvelopelor, culoarea masinii si a starii generale a acesteia. Toate aceste date si detalii trebuie sa corespunda cu cele din Cartea de identitate a autovehiculului. Daca acestea sunt in regula, autovehiculul este introdus in sistem si se trece la efectuarea urmatoarelor proceduri.
 • Pentru mine a 2-a procedura este verificarea nivelului de gaze arse in cazul masinilor cu MAS adica motor cu ardere prin scanteie, combustibilul utilizat fiind benzina sau verificarea indicelui de opacitate in cazut masinilor cu MAC adica motor cu ardere prin comprimare, combustibilul utilizat fiind motorina. Dupa compararea valorilor masurate cu valorile maxime ce trebuie obtinute se acorda un calificativ ADMIS/RESPINS la testul de emisii si se trece mai departe la a 3-a procedura:
 • efectuarea unei capturi foto a compartimentului motor, pentru a putea demonstra in caz de nevoie ca autovehiculul detine motorul original proiectat de catre constructor in momentul efectuarii probei.
 • A 4-a procedura este verificarea starii mecanice a autovehiculului si anume se verifica rotile, bratelor de sustinere a acestora, a sistemului de directie si de franare, sistemul de transmitere a miscarii de la motor la roti, suspensia acestuia si starea caroseriei.
 • A 5-a procedura este verificarea masei autoveicului pe fiecare axa si determinarea eficacitatii de franare pe stand.
 • A 6-a procedura este efectuarea unei noi capturi foto din spatele autovehiculului cuprinzand laterala dreapta, spatele si putin din standul de franare.
 • A 7-a procedura este verificarea functionalitatii tuturor luminilor cu care este dotat autovehiculul din fabrica. Pe baza rezultatelor obtinute se acorda autovehiculului calificativul ADMIS sau RESPINS si se introduce in baza de date a RAR-ului. Pentru finalizare se mai efectueaza o poza cuprinzand fata si laterala stanga, cu farurile pornite si proiectoarele de ceata daca dispune de aceasta dotare, avand aplicat noul ecuson pe numarul de inmatriculare si inca o poza la odometru (kilometraj).
  Toate aceste proceduri trebuie efectuate intr-un timp de minim 20 minute, mai repede de 20 minute nu permite programul RAR finalizarea, dar cu toate acestea o inspectie totala dureaza undeva la 30 minute, timp in care inspectorul efectueaza toate acele proceduri pentru siguranta tuturor participantilor la trafic.

Va asteptam cu drag la statia noastra de ITP CLUJ.

Operatiuni Itp CLUJ NAPOCA
CAR TESTING CENTER