La cati km se schimba distributia

la cati km se schimba distributia

Când vine vorba de întreținerea mașinii, este important să știm la cati km se schimba distributia pe lant sau pe curea.

In articolul acesta vom prezenta la cati km se schimba distributia unei masini, fie ea pe lant sau pe curea.

Sistemul de distributie al masinii reprezinta un sistem ajutator al motorului. Acesta are ca atributie sa umple cilindrii motorului cu carburant si totodata are rolul de evacuare a gazelor arse.

Un motor funcționează pe principiul celor patru timpi, în care arborele cu came deschide și închide supapele de admisie și, respectiv, de evacuare. Sincronizarea este responsabilă de sincronizarea tuturor componentelor unui motor. Pistonul se deplasează într-un cilindru închis la un capăt al capului cilindrului, mișcarea sa fiind determinată de rotația mecanismului arborelui cotit între două puncte extreme.

Unii autori susțin că lanțul de distribuție este mai durabil decât cureaua de distribuție.

Producătorii auto recomandă înlocuirea kitului de distribuție la motoarele pe benzină după 100.000 km – 180.000 km sau 5 – 6 ani de funcționare, la motoarele diesel prelungind durata la 180.000 km – 250.000 km, chiar 300.000 km, respectiv 10 ani.

Realitatea depinde de modul în care este exploatată mașina în funcție de situație: pentru uz personal, sistemul de distribuție al mașinii va trebui schimbat la 600.000 km, dar pentru utilizarea în regim de taxi sau curierat, aceeași mașină va avea nevoie de un nou kit de distribuție la 350.000 km. Există, de asemenea, excepții în cazul în care mașina a rulat peste 600.000 km cu kitul original.

Ce este distribuția auto si la cati km se schimba distributia?

Distribuția mașinii reprezintă distanța dintre cilindrii mașinii. Cu cât cilindrii sunt mai depărtați, cu atât motorul este mai puternic. atunci când schimbați distribuția mașinii, schimbați de fapt modul în care puterea de la motor este transmisă către roți. Acest lucru poate fi util în mai multe moduri, dar este important să știți câți kilometri ar trebui să parcurgeți înainte de a face această schimbare.

De ce să schimbi distribuția mașinii si la cati km se schimba distributia ?

Există câteva motive pentru care ai putea dori să schimbi distribuția mașinii tale. Unul dintre cele mai frecvente motive este că mașina începe să se simtă leneșă. Dacă nu obțineți performanțele pe care le doriți de la mașina dumneavoastră, ar putea fi momentul să aruncați o privire la distribuție. Schimbarea distribuției poate îmbunătăți performanțele mașinii dvs. prin schimbarea modului în care aerul și combustibilul sunt distribuite în motor.

Cât de des ar trebui să schimbi distribuția mașinii?

Este important să schimbați regulat distributia mașinii dumneavoastră, mai ales dacă aveți probleme cu motorul. Distributia se pot uza în timp, ceea ce duce la scăderea debitului de combustibil și a performanțelor. O distributie noua vă va ajuta motorul să funcționeze mai ușor și mai eficient, ceea ce va îmbunătăți în cele din urmă performanța mașinii dumneavoastră.

 

Momentul în care vă achiziționați mașina afectează modul în care aceasta se conduce, se manevrează și se comportă. Atunci când vă primiți mașina, motorul, transmisia și alte componente mecanice sunt toate reci. Acest lucru poate face ca mașina să aibă performanțe slabe și să necesite reparații suplimentare.

Atunci când cumpărați o mașină nouă, este posibil să vă întrebați cum va afecta distribuția mașinii performanța acesteia. Pentru a afla la cati km se schimba distributia masinii dumneavoastra este necesar sa va intrebati mecanicul auto care va poate raspunde la aceasta intrebare.

Care sunt consecințele neschimbării distribuției auto?

Dacă vă conduceți mașina în același mod, fără a schimba distribuția, uleiul și transmisia se vor uza mai repede. De asemenea, motorul va lucra mai mult și va produce mai multă căldură, ceea ce poate deteriora motorul. Schimbarea distribuției mașinii poate, de asemenea, să îmbunătățească economia de combustibil și să reducă emisiile.

Calculați numărul de kilometri pe care i-ați parcurs cu distribuția dvs. actuală

Dacă circulați cu distribuția actuală, este recomandat să schimbați distribuția înainte de a parcurge prea mulți kilometri. Conducerea pe o distribuție veche sau uzată poate duce la o uzură prematură a autovehiculului dvs. și poate duce, de asemenea, la o pierdere de putere și de economie de combustibil.

Cum funcționează distribuția auto?

Distribuția unei mașini afectează modul în care aceasta se manevrează și se comportă în diferite situații. Distribuția se referă la distribuția greutății, sau cât de mult din greutatea mașinii este distribuită spre partea din față, spate și mijloc a vehiculului. Schimbarea distribuției poate îmbunătăți modul în care o mașină se manevrează și se comportă în diferite situații.

Cum se modifică distribuția mașinii si la cati km se schimba distributia ?

Schimbarea distribuției mașinii poate fi o sarcină dificilă, dar este necesară dacă doriți să vă îmbunătățiți experiența de conducere. Există câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când faceți schimbarea. În primul rând, asigurați-vă că apelati la un service auto autorizat din zona dumneavoastra. În al doilea rând dat fiind faptul ca aceasta lucrare este destul de mare, asigurati-va ca cereti o oferta de pert inainte de a schimba distributia masinii dumneavoastra. În al treilea rând, fiți pregătit să invatati ce inseamna a schimba schimbul distributiei la o masina pentru a merge pregatit la service-ul auto la care doriti sa faceti acest schimb de distributie. În al patrulea rând, aveți răbdare – ar putea dura ceva timp pentru a vă obișnui cu noua distribuție. În cele din urmă, asigurați-vă că testați noua distribuție înainte de a porni la drum – este important să vă asigurați că totul funcționează corect.

Fiți întotdeauna proactivi când vine vorba de întreținerea mașinii dumneavoastră si intreaba mecanicul la cati km se schimba distributia pentru a obtine mai multe detalii avizate!

Vrei schimb kit distributie ? Apeleaza la profesionistii de la Service Auto Cluj Oaza Car Care sau de la Service Auto, Vulcanizare si ITP Cluj Car Testing Center.

la cati km se schimba distributia

Lasă un răspuns