Curiozitati despre magazinele de piese auto Cluj

Magazin piese auto Cluj

Ce trebuie sa urmarim cand trecem pragul unui magazin de piese auto fizic sau cand comandam online de la un magazin de piese auto?

Service auto Cluj Oaza Car Care si Service auto si Vulcanizare Cluj Car Testing Center pe langa faptul ca dispun de service auto, vulcanizare si ITP, mai pun la dispozitia clientilor si doua magazine de piese auto aflate la cele doua puncte de lucru in Cluj Napoca si anume pe strada Dorobantilor 18-20 si Kovari 8. Daca cauti magazin piese auto Cluj, mai sus ai 2 recomandari foarte bune.

De ce sa aleaga clientii un magazin de piese auto Cluj Napoca din cadrul societatilor noastre in detrimentul unui magazin de piese auto clasic?

Chiar daca pare simplu sa iti procuri o piesa pentru masina ta, de multe ori poate sa fie foarte complicat. Comanda de piese se face in urma unei analize a datelor aflate in talonul sau cartea masinii. Este foarte importanta seria de sasiu, data fabricatiei, capacitatea cilindrica si modelul autovehiculului. Dar chiar si cu aceste date la indemana, in programele furnizorilor/producatorilor apar ca fiind compatibile mai multe piese, iar aici intervin oamenii. Un angajat bun al unui magazin de piese auto poate sa identifice exact piesa care se potriveste autovehiculului tau. De asemenea un magazin de piese auto bun trebuie sa poata oferii clientului informatii despre folosirea diferitelor marci de piese auto. Chiar daca sunt doua marci foarte bune de piese auto Cluj, acestea trebuie combinate in asa masura incat sa dea un randament maxim. De exemplu daca folosesti o marca de discuri de frana confectionate dintr-un material moale, nu e indicat sa se folosesca placute de frana confectionate dintr-un material mai dur deoarece discurile se vor uza mai repede.
De asemenea daca piesele se moteaza in cadrul service-ului, clientul primeste garantie atat pe piesa cat sip e manopera, dar daca piesa este achizitionata din alta parte garantie pentru piesa ii revine magazinului de piese auto care a facut vanzarea.

Ce trebuie sa urmaresc cand achizitionez o piesa auto de la un magazin piese auto Cluj?

Pentru a corespunde cerintelor RAR, toate piesele auto trebuie sa aiba anumite caracteristici/certificari. Magazinele de piese auto trebuie sa se asigure ca piesele puse la dispozitia clientilor corespund standardelor. In primul rand piesele trebuie sa fie fabricate in Europa, locul fabricarii trebuie sa se gasesaca pe eticheta principala. In cazul in care piesele nu sunt fabricate in Europa, acestea trebuie sa fie fabricate conform standardelor europene, iar pe eticheta trebuie sa apara simbolul EU. Piesele la vanzare trebuie sa vina insotite de certificate de garantie (contin minim informatiile: produsul, codul piesei, marca, termenul de garantie, durata medie de utilizare, documentele care stau la baza garantiei si informatii suplimentare despre produs) si declaratii de conformitate, acestea sunt date de producator. Pe langa cele enumerate mai sus pentru a corespunde cerintelor RAR si pentru a putea fi recunoscute ca piese de calitate, acestea mai trebuie sa obtina in Romania un certificat de conformitate de la RAR.
Magazine de piese auto sunt multe pe piata este alegerea fiecaruia de unde isi procura piesele, dar mare atentie la cele enumerate de mai sus!
Pentru a putea beneficia de garantie maxima pentru montaj si piesa achizitionata, recomandarea este de a se face achizitiile din cadrul magazinelor de piese ale service-urilor auto autorizate RAR.

Magazin piese auto Cluj la cele mai inalte standarde.

piese auto cluj napoca

Lasă un răspuns