Mecanic auto Cluj

Cauti mecanic auto Cluj? Citeste cele scrie mai jos!

Mecanicii auto sunt aceia care repara autoturismele si efectueaza lucrari de intretinere a autovehiculelor pentru a le mentine o stare foarte buna de circulatie.

Atribuții și responsabilități ale mecanicilor auto
Nu este vorba doar de repararea vehiculelor. Mecanicii auto au și alte responsabilități.

1. Interacționează cu clienții pentru a obține informații despre problemele pe care le întâmpină cu mașinile lor.
2. Examinează diferite sisteme din cadrul mașinilor pentru a diagnostica problemele. Tehnicienii de service execută teste de diagnosticare computerizate pentru a-i ajuta să identifice componentele care ar putea funcționa defectuos.
3. Îndepărtează piesele care sunt uzate sau care nu funcționează corect și le înlocuiesc cu piese noi sau folosite.
4. Efectuează lucrări de întreținere de rutină, cum ar fi schimbarea uleiului, a filtrelor și a curelei, în conformitate cu programele stabilite de diverși producători auto.
5. Explica clienților reparațiile și le furnizeaza estimări pentru reparațiile neprevăzute.
6.Propune clienților reparații opționale sau lucrari de intretinere preventive
7. Patreaza înregistrări detaliate ale tuturor lucrărilor efectuate.

Educație, formare și certificare pentru mecanic auto Cluj
Mecanicii auto au o varietate de opțiuni de învățare și formare, deși s-ar putea să nu fie toate necesare.
Educație: Opțiunile pentru mecanici includ o diplomă de asociat în tehnologie auto sau într-un domeniu conex. În mod ideal, aceștia ar trebui să dețină o diplomă de liceu sau de program de formare profesională. În general, nu este necesară o diplomă de colegiu.
Certificare: Angajatorii pot solicita tehnicienilor lor de service să obțină certificarea.
Ucenicie: Poate fi benefică fie o ucenicie care să lucreze sub îndrumarea unui mecanic experimentat, fie o formare la locul de muncă.
Educație continuă: Mecanicii trebuie să fie dispuși să se angajeze într-o învățare continuă pentru a ține pasul cu tehnologia în schimbare, deoarece sunt lansate noi modele de mașini cu caracteristici în continuă evoluție.

Aptitudini și competențe ale mecanicului auto
Mecanicii auto au nevoie de o serie de competențe care să îi ajute să întrețină și să repare mașini, camioane și alte vehicule și să lucreze cu clienții, managerii, angajații și membrii echipei. Angajatorii caută aceste aptitudini la candidații pe care îi angajează pentru locurile de muncă din domeniul auto.
Abilități mecanice: Este importantă cunoașterea componentelor și sistemelor motorului și a modului în care acestea interacționează între ele. Tehnicienii trebuie să fie capabili să demonteze piesele majore pentru reparații și să le poată asambla la loc în mod corespunzător.
Abilități umane: Veți fi implicați în servicii și relații cu clienții.
Coordonare: Unele lucrări pot necesita o mare dexteritate manuală și abilități motorii fine. Alte munci necesită forță și agilitate.
Abilități de conducere: Supervizarea si invatarea altor oameni din cadrul atelierului.

Se preconizează că numărul de vehicule pe șosea va crește, dar acest lucru va fi compensat de progresele tehnologice și de design care ar trebui să sporească fiabilitatea vehiculelor și să reducă la minimum nevoia de reparații.

Mediul de lucru
Mecanicii lucrează într-o varietate de medii de service auto, inclusiv dealeri auto, magazine de anvelope, operațiuni de schimbare a uleiului, benzinării și ateliere de reparații complete. Unii mecanici își conduc propria afacere și își asumă funcții de management, cum ar fi stabilirea prețurilor, publicitatea, formarea și supravegherea personalului.

Program de lucru
Acest loc de muncă poate implica unele ore suplimentare. Nu este întotdeauna posibil să te deconectezi și să pleci în mijlocul unei reparații. Munca de seară și de weekend nu este neobișnuită, iar acesta este în mare parte un loc de muncă cu normă întreagă.
Un mecanic auto efectuează lucrări de întreținere, teste de diagnosticare, reparații și inspecții ale camioanelor și mașinilor mici. Aceștia lucrează la motoare, curele de transmisie, transmisii și sisteme electronice, cum ar fi direcția, frânele și sistemele de evitare a accidentelor. Datorită unei tendințe comune și a popularității energiei alternative, unii mecanici încep să lucreze la vehicule cu combustibili alternativi, cum ar fi electricitatea sau etanolul.

Cum să devii un mecanic auto Cluj
Un mecanic auto Cluj are nevoie, de obicei, de o diplomă de liceu sau echivalentă pentru a obține un loc de muncă în industria auto. Cu toate acestea, din cauza sofisticării crescânde a tehnologiei auto, unii mecanici auto urmează programe de formare postliceală. Cursurile de mecanic auto includ reparații auto, matematică, electronică, calculatoare și engleză. După stabilirea unui loc de muncă, se obține de obicei un certificat. Majoritatea angajatorilor preferă ca un candidat să aibă experiență și să fie familiarizat cu mecanica auto.

Descrierea postului de mecanic auto Cluj
Mecanicii auto folosesc instrumente de diagnosticare computerizate pentru a efectua teste, scule electrice și alte câteva instrumente comune pentru a-și face treaba. El sau ea poate alege să se specializeze în diverse domenii ale mecanicii auto. Exemplele includ reparații de frâne, aer condiționat (care necesită cunoașterea reglementărilor guvernamentale), transmisii sau mecanică frontală.

În general, un mecanic auto Cluj schimbă, rotește sau repară anvelopele, repară plăcuțele de frână sau rulmenții roților uzate, schimbă uleiul, face reglaje de directie și efectuează inspecții. În mod normal, aceștia lucrează cu normă întreagă și, de multe ori, lucrează în weekenduri și ore suplimentare. În general, aceștia sunt angajați în cadrul unor întreprinderi private sau lucrează pe cont propriu. Riscul de rănire sau de îmbolnăvire este mai mare decât media în această ocupație din cauza ridicării de greutăți, tăieturilor, arsurilor și a altor cauze.

Te asteptam la OAZA CAR CARE unde gasesti mecanic auto Cluj foarte priceput!

mecanic-auto-cluj

Lasă un răspuns