Oaza Car Care

REGLAJ DIRECTIE CLUJ
cu ajutorul sistemelor computerizate

 

Ai nevoie de ajutor? 

Vrei sa reglezi directia autoturismului tau? 

Te putem ajuta! 

Contacteaza-ne: 0774.456.341

reglaj directie cluj

Haide la OAZA CAR CARE, unde specialistii nostri te vor ajuta cu tot ceea ce tine de masina ta!

reglaj directie CLUJ PERFORMANT

Reglajul directiei este o parte importantă a intretinerii unei masini. Acesta vă ajută să conduceți corect si sigur mașina. Dacă nu este reglat corect, poate cauza probleme cu mașina. În acest articol, vă vom arăta cum să reglați un volan auto.

Pret reglaj directie Cluj Oaza Car Care

Pretul unui reglaj de directie la noi este de 100 de RON pentru o axa, iar pentru ambele axe 180 RON.

Sistemul de directie

Este întotdeauna o idee bună să vă asigurați că sistemul de direcție al mașinii dvs. este reglat după orice lucrare efectuată la aceasta, deoarece chiar și micile modificări pot duce la îmbunătățirea manevrabilității și a siguranței. Mulți producători de automobile oferă reglaje gratuite, dar dacă nu sunteți sigur că al dumneavoastră oferă acest lucru, puteți contacta dealerul sau mecanicul local.

Dacă se constată nereguli la nivelul articulațiilor, problema se remediază. Pentru a efectua un reglaj de directie, trebuie mai întâi să se identifice articulația care trebuie ajustată. Acest lucru se poate face căutând o zonă care nu funcționează așa cum ar trebui și apoi a măsura cât de mult este descentrată articulația față de poziția sa normală. Odată ce aceste informații au fost adunate, trebuie folosită unealta sau uneltele corespunzătoare pentru a ajusta directia masinii.

Se verifică presiunea din roți și se efectuează reglarea direcției în conformitate cu instrucțiunile producătorului vehiculului. Reglarea trebuie făcută dacă roata pare să fie slăbită sau dacă nu se rotește ușor.

Sistemul de directie este printre cele mai importante sisteme din arhitectura unei masini. Sistemul de directie dupa cum insa numele sugereaza este responsabil cu mentinerea directiei. El face legatura intre roti si volan.

In cazul in care in cadrul sistemului de directie apar probleme, acestea trebuie rezolvate cat mai repede cu putinta, deoarece un sistem de directie cu probleme poate duce la punerea in pericol a vietilor atat a soferului cat si a celorlalti participanti la trafic. Asadar, daca suspectezi orice defectiune nu mai amana si cere ajutorul unui service auto specializat.

Una dintre cauzele care cauzeaza defectiuni la sistemul de directie, este uzura . Aceasta uzura din pacate este inevitabila. Pentru a detecta din timp orice posibila problema se recomanda verificari periodicii a masinii.

Reglajul de directie presupune mai exact semi-convergenta, unghi cadere ,convergenta fata si spate daca este cazul. Serviciile de geometrie roti, sunt servicii profesionale si de detaliu care necesita o atentie deosebita si trebuiesc realizate de personal calificat si cu o experienta vasta in domeniul auto.

În momentul când vedeti că mașina dumneavoastra nu mai merge drept, dacă lăsați volanul liber este foarte probabil să fie afectată geometria sistemului de direcție. În acel moment este recomandat să ajungeți la un atelier specilizat pentru a remedia problema cât mai repede posibil. Uzura asupra componentelor trenului de rulare, dar mai ales asupra anvelopelor este foarte mare.
Dispunem de un aparat de reglat directia foarte performant si care intruneste toate normativele necesare unui astfel de aparat.

Reglajul de directie (geometrie roti) este diferit de echilibrarea anvelopelor. Pentru reglaj directie Cluj haide la OAZA CAR CARE!

Multa lume considera ca geometria este tot una cu echilibrarea anvelopelor, ceea ce este cu totul gresit pentru ca ele reprezinta doua operatiuni diferite care se executa asupra masinii. Pentru o mai buna intelegere o sa explic putin mai in jos ce insemna fiecare

Geometria rotilor vehiculului :

– reglarea unghiurilor rotilor pentru a redeveni perpendiculare pe sol si paralele intre ele

Echilibrarea anvelopelor: 

– miscarea rotii fara a cauza vibratii ale vehiculului la anumite viteze

Cat dureaza si cat costa reglajul directiei ? Pret reglaj directie Cluj :

Trebuie tinut cont de faptul ca la marea majoritate a masinilor reglajul de directie se efectueaza doar pe axa rotilor din fata. Evident ca in cazul masinilor de tipul 4×4 (tractiune integrala) sau cu tractiune spate reglajul se efectueaza pe ambele axe (fata si spate).
Durata acestui procedeu difera de la model la model . Timpul de reglaj al directie este cuprin intre 30 de minute si poate dura pana la 2 ore.

Se poate efectua reglaj directie Cluj la toate masinile?

La unele reglaje de directie exista posibilitatea sa nu se poata efectua din cauza marii coroziuni dintre bieleta de directie si capatul de bara. In acest caz minim o componenta trebuie inlocuita, daca nu chiar ambele.

Service-ul auto Oaza Car Care dispune de un aparat de reglaj de directie performant si de o echipa de profesionisti cu experienta, care te vor ajuta in reglarea directiei masinii tale.

Cauti reglaj directie Cluj, suna acum pentru o programare la
Service-ul auto OAZA CAR CAR

De ce sa reglezi directia masinii tale?